Άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για την ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα

Μια μεγάλη εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για την ελαιοκαλλιέργεια άνοιξε και συνεχίζεται. Γεωγραφικά η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ήπειρο, προχώρησε στην Αιτωλοακαρνανία και διευρύνεται σε Στυλίδα, Λακωνία, Μεσσηνία με πανελλαδική στόχευση. Η καραντίνα εμποδίζει μεν τις μετακινήσεις, επιτρέπει όμως την επικοινωνία μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η συζήτηση αφορά κυρίως στην επιτραπέζια ελιά αλλά δεν αποκλείει και το ελαιόλαδο. Η θεματολογία μέχρι τώρα έχει καταπιαστεί με την καλλιέργεια, την επεξεργασία/ μεταποίηση, δίνει έμφαση στην ποιότητα, εξετάζει πως μπορούν να θεσπιστούν “δίκαιες τιμές”, πως θα αξιοποιηθεί εμπορικά το προϊόν, ποιές είναι οι σύγχρονες μορφές συλλογικότητας που μπορούν να αποφύγουν τα αποτυχημένα παραδείγματα του παρελθόντος και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής.

Επειδή ακριβώς η συζήτηση είναι πολυθεματική, ανάλογα πολύπλευρες είναι και οι επαγγελματικές ιδιότητες των συμμετεχόντων: Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, ελαιοκαλλιεργητές, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, δημοσιογράφοι.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

The post Άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για την ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα appeared first on olivenews.gr.

Προσθήκη νέου σχολίου

ΦΑΣΑ